lördag 25 maj 2024

“Det blir ju lite som ett kvitto på att man gjort något bra”

Läs också
En bild på Jessie Van Der Zwan bakom disken på Jessies musikcafé & secondhand
Jessie Van Der Zwan bakom disken på Jessies musikcafé & secondhand. Foto: Sanna Svensson

Hallå där, Jessie Van Der Zwan som under Huddinges näringslivsfest förra veckan vann “Årets nyföretagare” för arbetet med Jessies musikcafé & secondhand i Segeltorp. Här har hon kombinerat sina erfarenheter från restaurangbranschen med sin bakgrund som sångerska. På Jessies kan man fynda secondhand, äta gott och njuta av livemusik!

Hur kom det sig att du startade Jessies muskicafé & second hand? 
– Eftersom jag på grund av pandemin våren 2020 förlorade mitt jobb på Restaurang Nationalmuseum, som jag var med och startade hösten 2018, dök en ”oplanerad lucka i livet” upp. Jag kände att det kanske var NU jag skulle passa på att öppna eget? Idéerna om detta hade redan funnits i bakhuvudet i många år, men ”rätt läge” hade aldrig infunnit sig. Förrän nu! Så jag började leta lokal, och när jag hittade en kände jag bara ”äh, va sjutton, jag kör!”

Hur har bemötandet varit? 
– Överväldigande positivt! Det har varit roligt att människor uppskattat det så mycket. 

Du vann ju Huddinge kommuns “Årets nyföretagare” i förra veckan, hur kändes det?  
– Helt oväntat, men roligt! Det blir ju lite som ett kvitto på att man gjort något bra.

En bild på Jessies Von der Zwan när hon tar emot priset för "Årets nyföretagare" på Huddinges näringslivsfest.
Jessie Von der Zwan (t.v.) tar emot pris för “Årets nyföretagare” på Huddinge näringslivsfest. Foto: Jonatan Bökman

Hur ser framtiden ut för Jessies musikcafé? 
– Ja, jag kommer ju lämna denna lokalen i vår. Jag är kvar maj månad ut men sen flyttar jag ut då hyran steg lite för mycket.

Kommer Jessies musikcafé få nytt liv någon annanstans? 
– Ja, jag har lite grejer på gång men det är inget jag kan prata om än. Men jag vill fortsätta jobba med konceptet och hålla mig någonstans i närheten, jag vill ju ta med kulturen ut från stan! Så man får hålla koll på mig på sociala medier för att hänga med!

JESSIE VAN DER ZWAN
Ålder: 41
Kommer från: Värnamo 
Bostadsort: Stuvsta 
Yrke: Driver Jessies musikcafé & secondhand i Segeltorp.
Aktuell med: Vunnit Årets Nyföretagare 2022.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami