lördag 18 maj 2024

“Det här är ingen ny padelhall, det är en mötesplats”

Läs också
Mikael Sköldefjord-Norberg. Är en av de fyra initiativtagare för den nya padelhallen. Foto: Minna Höggren.

Sedan 2020 har kompisgänget från Huddinge jobbat med att göra si dröm till verklighet, en mötesplats för padel, häng och god mat. I sommar öppnar portarna till Vista Padel. 

– Vi knackade säkert 150 dörrar för att övertyga kommunen om att få bygglov. Berättar Mikael Sköldefjord-Norberg. En av de fyra initiativtagare för den nya padelhallen.

Tillsammans med sina fruar drömde de fyra paren om att skapa något från grunden, nu är hallen som ska innehålla sju padelbanor, en bistro, och häng snart redo att öppna upp för Huddingeborna. 

Mikael berättar att de inte ser på projektet som ännu en ny padelhall. Utan de vill skapa en mötesplats. ”En kaffe innan, en cava efter” står det på hemsidan. Utöver restaurang och cafédel kommer det även finnas ett kidsroom med playstation och sackosäckar. Samt två bastus med utsikt över spelplanerna. 

Såhär kommer planlösningen se ut i den nya padelhallen.

Alla fyra jobbar med andra saker vid sidan och har därför olika kompetenser att bidra med. 

 Tobbe brinner för barn och unga och Magnus är kommunikatör och sköter vår Instagram. Fruarna styr inredningen och vad som ska finnas i shoppen.

De hoppas kunna attrahera både rutinerade spelare och nya. Det blir förhoppningsvis både företagsevent och barnkalas i lokalen.

Mikael berättar att det tog lite tid innan de fick grönt ljus för att börja bygga. Till en början hade de planerna på att sjösätta idén i Vårby, men i sista sekund tog bygget en ny vändning och flyttades till Novavägen bara sex minuter med buss från Huddinge centrum. 

Under pandemin har många fått upp ögonen för padel och det har öppnats flera hallar runt om i Stockholm. Mikael tror att  det är för att padel är en sport för alla. 

–  Det är dessutom en väldigt låg tröskel för att börja och det går fort att bli bra.

Det är en väldigt låg tröskel för att börja och det går fort att bli bra, säger Mikael Sköldefjord-Norberg.

Men Mikael är inte orolig över att Padel skulle vara en trend som kan dö ut. Han berättar att han har tagit del av undersökningar som visar att det var fler som bokade padelbanor första delen av 2022 jämfört med 2021. Han berättar att han tror att fler fått upp ögonen för sporten i och med att den nu sprider sig bland fler målgrupper.  

– Vi tror faktiskt att det kan vara perfekt för studenter. Man skulle kunna komma hit och spela innan en föreläsning, kanske komma hit och plugga efteråt. Det kanske finns dem  som är sugna på ett extrajobba, då kan man höra av sig till oss. 

En liten bit ifrån Vista padel ligger en annan padelhall, men det är inget som oroar Mikael med tanke på konkurrensen.

–  Vi har en annan nisch. Vi driver en mötesplats och vi vill inte att det blir en ”tap-in tap-out” anläggning, utan folk ska vilja hänga kvar  Vi kommer också ha helgturneringar och så småningom kunna öppna upp en förening. Det finns inte i södra Stockholm, så vi tror att vi står starkt.

Vista Padel öppnar upp första juni, men invigningen kommer ske i ett senare skeende. –  Det kommer vara lokalt med Huddingebor och lokalmedia. Vi vill inte ha något större än så. Det är för dem som bor här vi gör detta för, men självklart är alla välkomna, avslutar Mikael Sköldefjord-Norberg.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami