torsdag 30 maj 2024

Drivhuset hjälper studenter från tanke till entreprenörskap

Läs också

Har du en affärsidé men inte vet hur du ska gå tillväga? Då finns Drivhuset som stöd för studenterna på campus Flemingsberg. Framöver håller de flera föreläsningar och workshops om entreprenörskap.

Många studenter har ambitionen att starta eget företag men vet inte var de ska börja. Drivhuset är en ideell organisation som hjälper studenter att göra verklighet av sina affärsidéer. De vill även göra det möjligt för forskare att omvandla sina projekt till innovationer. På campus Flemingsberg finns Innovation station (en del av Drivhuset) som genom kurser, utbildningar och rådgivning ger stöd från idé till företag. Drivhuset finns till för alla program och läroverk på campus oavsett längd och omfattning.

– Vi hjälper studenter på Södertörn och Stockholms universitet som har idéer eller frågor generellt kring att driva företag. Vi är ett stöd för studenter i entreprenörskap. Vi är det första bollplanket, säger Terese Salzberger, ansvarig för PR och marknadsföring.

Drivhuset består av olika delar. Den första är vägledning där studenter får bearbeta sina idéer. Därefter följer workshops där man får pitcha och jobba med sin affärsidé. Till sist finns ett nätverk som består av olika samarbetspartners.

– Du får struktur på dina tankar och verktyg för att driva din idé. Det är väldigt abstrakt och inte så tydligt när du inte vet vad du vill göra, säger Leslie Alfredsson som är projektledare och affärsrådgivare på Drivhuset.

Student på Södertörn nådde framgång

Coacherna på Drivhuset har lång erfarenhet av att driva egna företag och jobbar med evidensbaserade metoder, bland annat den egna metoden “Loopa” som bygger på forskning kring affärsutveckling och lärande och som har använts många år.

– Ett klassiskt case från Södertörn är Sparly som är en ekonomiapp för unga. Grundaren var med på en workshop och provade sin idé och märkte att det fanns intresse. Det är ett fall från just Södertörn som vi är väldigt stolta över, säger Terese Salzberger.

På gång:
22 april föreläsning om entreprenörskap och resan till eget företag.
24 april Flemingsbergs Science håller föreläsningen Flemingsberg Brand Talk om vikten av att skapa ett starkt varumärke för att sticka ut bland konkurrenterna.
8 maj föreläsningen AI för entreprenörer- från idé till framgång.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami