tisdag 21 maj 2024

Dyrare skollunch upprör studenterna

Läs också
Ökade kaffepriser
Ökade kaffepriser. Foto: Theo Pokorny

Restaurangerna som omger Campus fortsätter att höja sina priser. Det blir dyrare för studenterna att äta och trenden verkar fortsätta.  Enligt restaurangerna Arom och Allé Elva kommer priserna fortsätta att  höjas. 

Vid terminsstarten 2022 noterade många av Södertörns studenter höjda priser hos högskolans restauranger. All mat på menyerna har under hösten ökat i pris med minst 20 procent, exempelvis har kaffet som tidigare kostade 10 kronor på Arom ökat till 12 kronor. Personal på Arom berättar att det är deras leverantör Arvid Nordquist som sätter priserna på samtliga varor. 1 november höjdes kaffepriset återigen, enligt personal på Arom. De säger att takten på prisstegringarna kommer att fortsätta så länge inflationen ser ut som den gör. 

– Vi pressar ned priset så mycket det går, vi vill behålla de gamla priserna, säger personalen på restaurang Arom.

 Enligt restaurang Arom är kaffe ingen produkt att tjäna stora pengar på , utan den stora vinsten med kaffet är dess popularitet hos studenterna. 

– Vi älskar studenterna och gör det bästa vi kan för studenternas ekonomi, säger personal på Arom.  

Prishöjningen fortsätter 

Allé Elva och Café Prego har också tvingats höja sina priser. Som svar planerar de att ta fram  ett klippkort för kaffe. Däremot är kaffe inte den enda varan som har ökat i pris, utan det gäller hela sortimentet. Allé Elva sätter egna priser mot kund, men de kan inte ändra leverantörspriserna. Jennifer Modén, enhetschef för Allé Elva, tror att matpriserna kommer att fortsätta stiga på grund av världsläget:

– Kyckling är en vara som förut såldes till ett hyfsat bra pris för köttprotein men, som idag verkligen har höjts. 

Allé Elva har dessutom ett kundkort som studenterna kan hämta hos Allé Elva eller Café Prego, som man fyller på med pengar för att ta del av restaurangens “Dagens lunch” till rabatterat pris. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami