lördag 25 maj 2024

Eldsjälar styr ihop valborgsfirande på Långängen

Läs också

Valborgsmässoafton närmar sig med stormsteg. Den 30 april kan du fira in våren med sång, musik, fika, och framför allt en gigantisk brasa på Långängen i Segeltorp. Arrangören Cerry Sandberg ser fram emot att äntligen få hålla i valborgsfirandet efter två års uppehåll på grund av pandemin.

Foto: Privat
Tid: 18.00- 22.00
Plats: Långängens bollplan, Tjädervägen 141 72 Segeltorp
Kostnad: Fri entré

I över 15 år har Cerry Sandberg och Ingrid Sandberg arrangerat valborgsfirandet på Långängen i Segeltorp tillsammans med Segeltorps kulturförening och Segeltorps IF.

De senaste två åren har valborgsfirandet varit inställd i samband med pandemin, vilket har resulterat i att platsen växt igen en del säger Cerry.

– Man känner sig lite ringrostig nu när det har varit uppehåll i två år, säger Cerry.

Cerrys förväntningar på valborgskvällen är att det blir fint väder, att det inte blåser och att det inte blir någon fylla.

– Det här är en familjekväll och mycket barnfamiljer är där, säger Cerry.

Det kommer finnas ett tivoli med karuseller för både små och stora.

 –  Det är viktigt att det även finns karuseller för ungdomarna så att dem också har något att göra, annars kan de bli lite stökigt, säger Cerry och fortsätter

–  Ett år fanns det ingen karusell för ungdomarna och det blev det busigaste året som vi haft.

Flera majbrasor i Huddinge

Under kvällen kommer det även att bjudas på musik och sång samt försäljning av bland annat popcorn, korv, fika samt lotterier. Firandet kommer att pågå mellan 18.00- 22.00 och det förväntas komma omkring 800 personer. Det kommer finnas majbrasor på flera platser i Huddinge kommun. Förutom valborgsfirandet på Långängen kommer det bland annat tändas eldar på Trehörningen i Stuvsta som arrangeras av Stuvsta villa och trädgårdsförening mellan kl. 18.00-22.00 och på Stortorpsparken i Trångsund som arrangeras av Stortorpsparken mellan kl 18.00-23.00 (brasan tänds kl 20.00).

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami