tisdag 28 maj 2024

En hockeyförening för alla: Trångsunds IF vinner värdefullt pris

Läs också
Daniel Cucarano.
Daniel Cucarano, ordförande för Trångsunds IF, med föreningens pris. Foto: Moa Jansson.

Trångsunds hockeyförening har tilldelats pris som årets barn- och ungdomsverksamhet 2024. Nu vill föreningen att deras arbete ska inspirera andra att ta efter.

– Vi är jättestolta över denna utmärkelse och strävar alltid efter att det ska vara en trygg miljö för våra barn- och ungdomar, säger Roger Dahlström, sportchef i Trångsunds IF.

Utmärkelsen delades ut av RF-SISU Stockholm (Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna) och gav föreningen, förutom äran, 10 000 kronor till att fortsätta utveckla verksamheten. 

Föreningens vision är att alla barn och unga ska känna sig inkluderade. Drivkraften är att göra det så bra som möjligt för barnen och på lång sikt få fler barn att vilja spela hockey, menar klubbens ordförande Daniel Cucarano, samt sportchef Roger Dahlström. 

– Det ska inte vara något hinder om du har ett handikapp eller inte har råd.

Föreningen lägger ner mycket tid och kraft på sin verksamhet och erbjuder alla barn och unga som vill spela hockey möjlighet till det. 

– Jag brinner för att alla barn ska aktivera sig, säger Roger Dahlström. 

Initiativet har kommit med tiden och hade inte varit möjligt utan den stora mängd låneutrustning som föreningen erbjuder. Hockey är ingen billig sport men har med hjälp av lån utrustningen lett till ett ökat intresse. Roger Dahlström menar att många barn inte hade provat sporten om det inte vore för detta.

– Det är inte många som köper skridskor och hjälm till sina barn utan att veta om barnet kommer vilja fortsätta. Vi är tacksamma för den hjälp vi får av vårdnadshavare som ger oss material till våra förråd som deras barn vuxit ur.

Fritidsaktiviteter för de som vill prova

Föreningen har också samarbetet “Meningsfull fritid” med Huddinge kommun. Trångsunds IF erbjuder Skogås fritidsgård att prova på skridskoåkning/ishockey en gång i veckan med hjälp av låneutrustning.

Stortorpshallen har blivit lite som en fritidsgård för alla barn och unga som tycker om att spela hockey. Barnen kommer ofta efter skolan och fyra dagar i veckan mellan klockan tre och fyra har de fri is för alla med vuxna på plats.

– Det är en otroligt fin gemenskap i klubben mellan oss alla. Sportchef, styrelse, ledare, spelare och barn. Vi finns för varandra och det skapar en stor trygghet för många barn, säger Daniel Cucarano.

Trångsunds IF.
En av Trångsunds IF:s förhoppningar är att fler barn ska vilja spela hockey. Foto: Roger Dahlström.

Individen i fokus

Klubben har fostrat många bra hockeyspelare där några av dem tillhör NHL idag. Det ena utesluter dock inte det andra. Både Daniel Cucarano och Roger Dahlström tycker det är viktigt att individen är i fokus. 

– Vi försöker se barnet för människan den är, inte hockeyspelaren.

Stortorpshallen i Trångsund. Foto: Moa Jansson.
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami