söndag 26 maj 2024

FBI Tullinge stormar mot allsvenskt kval

Läs också
Jacob Ericson om varför laget är obesegrade. Foto: David Lysén

FBI Tullinge är obesegrade efter nio matcher i division 1 östra Svealand och leder serien och mycket tyder på allsvenskt kvalspel framåt våren. Jacob Ericson förklarar vad han tror ligger bakom innebandylagets succéinledning.

Förra säsongen åkte FBI Tullinge ur allsvenskan, istället för att ha fastnat i botten i division 1 har de verkligen steppat upp och ligger i skrivande stund etta i tabellen. Sportchef Jacob Ericson ger sin syn på hur laget lyckats undkomma botten och varför de ligger etta. 

– Den främsta anledningen är att vi behållit våra nyckelspelare som grund i vårt truppbygge. Vi har också utökat organisationen kring laget och även flyttat hela verksamheten, från Fleminghallen tillbaka hem till Tullingehallen. Det har gett oss något av en nystart, vilket jag tror varit väldigt viktigt för oss. Denna förändring har lyft engagemanget såväl inom laget men även i föreningen i stort, säger Jacob Ericson.

Vidare pratar Jacob om vad framgångsreceptet är.

– Det är såklart en rad aspekter, i grund och botten har vi en väldigt bra trupp vilket är det absolut viktigaste. Samtidigt har vi fått till en bra och kompetent organisation runt laget med tränare, materialförvaltare, lagledare och så vidare som gör att spelarna fullt ut kan fokusera på det de gör bäst, det vill säga spela innebandy.

Tullinge har gjort relativt stora förändringar på spelarsidan, där sju spelare har lämnat och åtta spelare har anlänt, detta har lett till en föryngring av truppen vilket Jacob Ericson tycker är bra.

– Vi har föryngrat truppen och samtidigt lyckats behålla vår spets. Att vi även landade en klasspelare som Mattias Andersson visar också att vår målsättning med säsongen är hög. Målet är att sluta topp två, och därmed kvala upp till allsvenskan.

Vad behöver Tullinge göra för att fortsätta prestera säsongen ut?

– Vi ska fortsätta på samma sätt som vi gjort hela säsongen hittills, att vi just nu inte har förlorat en enda match efter ordinarie tid sporrar spelarna ännu mer att fortsätta prestera.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami