måndag 20 maj 2024

Flemingsbergs bostadsmarknad ser lovande ut – “Satsningarna gör det attraktivt” 

Läs också
Flemingsberg är en expansivt område enligt mäklaren Melek Köseoglu. Foto: Klara Strömberg/Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Huddinge

Ökad inflation och höga räntor gör bostadspriserna skakiga. Nytt i Flempan och mäklaren Melek Köseoglu reder ut bostadsmarknaden i Flemingsberg. 

Melek Köseoglu är mäklare och har haft Flemingsberg som fokusområde  de senaste fem åren. Hon menar att marknaden idag är lugnare än tidigare. Tidigare var det vanligt med försäljning innan visning men nu tar det längre tid. Nu  kan det ta uppemot tre månader att få objektet sålt. 

– Säljarna hänger inte riktigt med i marknadens utveckling. De vet att marknaden har gått ner men inte hur mycket. Samtidigt påpekar köparna gärna detta och menar att det är köparnas marknad, säger Melek Köseoglu. 

 I Huddinge kommun har prisutvecklingen minskat under det senaste året, enligt Svensk Mäklarstatistik. Villaägare drabbas hårdast med en minskning på 7,3 procent. Bostadsrätterna har minskat med 3,3 procent. Melek Köseoglu berättar att priserna inte sjunkit lika drastiskt i Flemingsberg som i andra delar av Huddinge. 

– I Flemingsberg kanske man måste räkna ner priserna med cirka 10 procent, medan i till exempel centrala Huddinge har gått ner runt 14 procent. 

Hon menar att detta beror på att Flemingsberg har mycket ruljangs. Det är många studenter och forskare som vill flytta till området på grund av de närliggande högskolorna. Även Huddinge sjukhus attraherar människor, bland annat vårdpersonal som vill bo nära sin arbetsplats. Kommunens satsningar på nya bostäder och den planerade tvärbanan tror hon också bidrar till att priserna i Flemingsberg inte sjunkit lika mycket. 

Melek Köseoglu tror att priserna kommer att gå upp så småningom, men att det kommer att ta tid och kanske inte till samma nivå som tidigare. 

– Många tänker att de ska passa på att köpa i området nu för att om ett par år har de kanske inte råd. Det är ett expansivt område, Dramaten/Operan, Alfa Laval, tvärbanan kommer snart hit och det kommer även att skapa jobb. 

 I och med de satsningar som görs är det många som investerar i ett boende i Flemingsberg, menar Melek Köseoglu. 

Källa: Svensk Mäklarstatistik

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami