lördag 25 maj 2024

Fler gym satsar på träning för mammor

Läs också
Kicki Olsén, en av två mammacoacher på CrossFit. Foto: Privat

Nyblivna mammor i Huddinge har nu större möjlighet att träna. Under året har flera lokala gym börjat med träning anpassad för denna grupp. Ett av dessa gym är Crossfit Passagen som från och med januari erbjuder anpassad mammaträning.  

– Vi kommer hjälpa till så att alla mammor gör övningarna på rätt nivå och på rätt sätt för att stärka kroppen utan att skada den, säger Kickan Olsén, en av två mammacoacher på CrossFit. 

Att träningstillfällena redan är många ser inte CrossFit Passagen som ett problem, utan som tecken på att det finns efterfrågan på träningsformen i kommunen. 

– Vi är självklart medvetna om att det finns fler som har mammaträning och det är bra eftersom alla bör träna efter graviditet, konstaterar Kickan Olsén. 

Vad är mammaträning? 
Mammaträning är en träningsform där mage, rygg och bäcken stärks. Det är muskler som har försvagats under graviditeten och under förlossningen. Då bäckenbottens återhämtning är av stor vikt  kommer träningen fokusera på aktivering och avspänning av bäckenbottenmuskulaturen.
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami