lördag 25 maj 2024

Fler sociala aktiviteter ska öka gemenskapen på Tumba gymnasium

Läs också
Pauline Widnersson är ordförande för Tumba Gymnasiums elevkår och vill skapa förändring. Foto: Maja Lundqvist

Eleverna på Tumba gymnasium i Botkyrka vill se fler sociala aktiviteter för att öka samhörigheten. Det är något som elevkåren på Tumba Gymnasium har tagit till sig och arbetar aktivt med till exempel klubbverksamhet och filmvisningar.

Pauline Widnersson, 18, blev vald som ordförande för Tumba Gymnasiums elevkår i våras. Hon studerar sin tredje termin på naturvetenskapliga programmet. Hennes största fokus som ordförande för elevkåren är att arrangera sociala aktiviteter. Tillsammans med sju andra personer i styrelsen vill hon skapa en rolig verksamhet byggd på elevernas intressen. 

– Jag skulle säga att vår främsta uppgift är att arrangera sociala aktiviteter som till exempel skolfester och vår berömda inspark. Skolan ska inte bara bygga på studier, det ska vara roligt också, säger hon.

Elevkåren drivs av och för elever och är fristående från skolledningen. De arbetar för eleverna och deras intressen. Några av aktiviteterna är traditioner som funnits sedan länge, bland annat anordnas det en inspark för alla elever i årskurs ett, en poängjakt vid lucia och så delar de ut fika och rosor på alla hjärtans dag. De samarbetar även med kulturskolan där de ibland visar aktuella filmer gratis. Dessa aktiviteter brukar vara väldigt populära bland eleverna. Elevkåren anordnar även klubbverksamhet som är baserad på elevernas intressen. 

Klubbverksamheten har funnits förut, men kommer med ny tappning denna termin. Det finns för tillfället cirka tio olika klubbar, till exempel en klubb som konstruerar legorobotar som man sedan programmerar.

– Vår klubbverksamhet är väldigt uppskattad, jag själv är med i  klubben för HBTQ-personer och vi har väldigt roligt, säger Pauline Widnersson.

Tumba gymnasiums elevkår strävar efter att vara en trygg plats för skolans drygt 1 300 elever. De vill öka samhörigheten och gemenskapen på hela skolan och strävar efter att man ska känna fler än de som går i ens klass. Tumba Elevkår är medlem i Sveriges elevkårer och får stöd och ekonomiskt bidrag därifrån.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami