tisdag 28 maj 2024

Vann Huddinges Idrottspris – nu tävlar Linn Björck i USA

Läs också
Förra året vann Linn Björck Huddinges idrottspris. Nu tävlar hon för Sverige i USA. Foto: Privat

Hallå där Linn Björck, som är cheerleader och vann Huddinges idrottspris förra året. Nu är nomineringarna igång igen, och du tävlar i USA. Berätta mer!

Vad har hänt sedan dess? 

Allt är bra med mig! Jag är just nu i Florida Orlando för att tävla med svenska cheerleadinglandslaget i VM. Sen ska jag även tävla i klubb-VM med mitt lag Twisters här i USA. 

Varför tror du att just du vann Huddinges idrottspris? 

Jag tror att jag vann för att min glädje till cheerleading lös igenom min träning. Att få äran att vinna och ta emot Huddinges Idrottspris var stort för mig, jag är så stolt över det. Det kändes även stort att min sport äntligen uppmärksammades. Det är viktigt för mig att vara tränare för unga så att sporten fortsätter att utvecklas. Jag vill lyfta fram unga kvinnliga idrottare samt en sport där alla får vara precis som dom är och är välkomna.

Vad tänker du om Huddinges idrottspris? Är det ett bra initiativ? 

Jag tycker att det är en fantastisk grej att kunna få nominera unga idrottare till att bli uppmärksammade i sina sporter. Ofta kämpar man riktigt hårt och lägger ner så extremt mycket tid på idrotten. Det är skönt att detta inte var förgäves utan att det faktiskt är andra som ser hur mycket man kämpar och att det går att få ett pris för det. 

Vad händer härnäst i USA?

International Cheer Unions öppningsceremoni äger rum den 20 april. Dagen efter, 21 april 22:36 svensk tid, tävlar jag och mitt lag i semifinalen och på fredag är finalen. Man kan titta på det live, så kolla gärna in mig på denna länk https://cheerunion.org/.

En sista fråga. Vad ledde vinstsumman på 20 000 kronor till för dig? Öppnades nya möjligheter?

Jag har sparat alla vinstpengarna. Jag vill söka till GIH (Gymnastik och idrottshögskolan) och om jag kommer in kommer vinstpengarna att användas under denna period. Då får pengarna komma till användning till just cheerleading,  för det var ju trots allt min sport som gjorde att jag fick ta emot detta pris.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami