söndag 26 maj 2024

Första spadtaget taget – 264 nya lägenheter till Skogås  

Läs också
Skogås byggarbetsplats
Utsikten som kommer bli från de nya lägenheterna. Foto: Susanne Labba

På tisdagen togs första spadtaget för 264 nya lägenheter som ska byggas i Skogås. Intill Sjötorpsparken ska det nu växa fram ett nytt område som kommer att kallas Låset. 

— De här bostäderna betyder mycket för många och vi vill bredda utbudet av bostäder för alla de som behöver en bostad säger Emil Högberg (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Sammanlagt blir det fyra nya bostadshus och en förskola i trä med solpaneler på taken. 

— Vi tror att Skogås utveckling gynnas av att det finns en variation av bostadstyper, säger Emil Högberg. 

Då blir Skogås nya kvarter klart

Bostäderna planeras stå klara 2025 och 2026. Husen ska produceras i Lindbäcks fabrik i Piteå och sedan levereras i volymer till Skogås.  

— Bostäderna kommer att göra det möjligt att leva ett hållbart och miljövänligt liv här i Huddinge, säger Sara Heelge Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Bostäderna kommer att ligga nära naturen och ha bra kommunikationer. Skogås centrum och pendeltågetär bara några minuter bort med kollektivtrafik. Kommunen uppmanar de som ska bo där att använda cykel som färdmedel och kommer erbjuda laddning för både cykel och bil.  

Bostäderna ska byggas klimatsmart och hållbart. Kommer det att avspegla sig på hyran jämfört med om man hade byggt icke hållbart och klimatsmart? 

— Min bild är att de privata byggaktörerna arbetar både med att minska klimatavtrycket och samtidigt bygga kostnadseffektivt. Men den frågan besvaras nog bäst av byggaktörerna, säger Emil Högberg (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami