onsdag 29 maj 2024

Hallå där, Mats Klinga!

Läs också

Foto: Privat

Från att som liten ha haft en dröm om att bli slalomstjärna till att träna P19s bas-lag i Huddinge IF. Den vägen har Mats Klinga gått. För Nytt i flempan berättar han om sitt yrke och hur det är att vara ansvarig för ett fotbollslag.

Har idrott alltid varit ett intresse?

– Jag har själv idrottat hela mitt liv. I ung ålder var jag bra på slalom men vägskälet i tonåren blev att jag inte skulle bli slalomstjärna. Det är  inte mycket pengar i det om man inte bli världselit. Sedan har jag själv hållit på med fotboll på division fem-nivå och alltid tyckt att det har varit himla kul.  

Hur kom du in i tränaryrket?

– Det började när jag fick sönerna. När de skulle börja idrotta tyckte jag att fotbollen var en otroligt bra nivå. Då blev det naturligt att de slussades in i fotbollen. Sedan är det så i ungdomsleden att man inte har betalda tränare i unga åldrar. Det gjorde att man ställde upp med att träna fotboll för att jag kan spela fotboll själv. Efter det gick jag några utbildningar och på den vägen är det.

Vad är målen framöver med P19-laget?

– Just nu är det bara att de ska fortsätta med idrotten. Vi har liksom inga större ambitioner. De här killarna i P19-bas ska inte bli några a-lagsspelare, då ska man gå en annan väg. Utvecklingsmålen på denna nivå är mer att hålla ihop gruppen och se till att de gör något vettigt på fritiden. 

Trivs du bra i Huddinge IF?

– Ja, det gör jag. Vi har ju något som heter “GLAD” i Huddinge IF. Det står för glädje, lärande, ansvar och till sist delaktighet.

Utöver bas-laget, har du haft hand om akademilag också?

– Ja, jag var akademitränare i P15 och i P16. Vi var några tränare som hade mycket kontakter och åkte på många elitturneringar. Vi hade väldigt bra spelare och tränade väldigt hårt.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami