onsdag 29 maj 2024

Fredrik Nilsson – “Vi vill gärna växa på flicksidan”

Läs också
Fredrik Nilsson om Huddinge IF
Fredrik Nilsson om Huddinge IF. Foto: Privat

Fotbollsklubben Huddinge IF ligger i division 2 på herrsidan och i division 3 på damsidan. Föreningskonsulenten Fredrik Nilsson förklarar fotbollsklubbens kortsiktiga och långsiktiga mål. 
– Vi vill att så många som möjligt ska kunna spela fotboll i Huddinge IF och på sikt skulle det vara kul om våra a-lag klättrade upp nåt steg, säger han.

SPORT. Huddinge IF är ett breddlag där Fredrik Nilsson är heltidsanställd på kontoret och ansvarar för tillsättning av tränare till utvecklingslagen. Han berättar att flicksidan är något som Huddinge IF satsar på och där de som förening främst vill växa storleksmässigt. Huddinge IF har redan börjat arbeta på att ta nästa steg ur ett sportsligt perspektiv. 

– Vi har en anställd på flicksidan som heter Daniel och han är chef över flickor 09/10 och de äldre flicklagen vilket vi ser som ett bra första steg för att nå dit vi vill, säger han. 

Fredrik berättar även att Huddinge utöver satsningen på flicksidan har lite andra projekt på gång. Huddinge IF vill även växa mer i kommunen. 

– Vi kan tänka oss att om det är någon klubb som känner att de har svårt att bedriva sin verksamhet och som har svårt att få till ideella krafter såsom tränare så är vi intresserade av att samarbeta med dessa föreningar också

På frågan om det finns en likhet mellan ungdomslagens och A-lagets sätt att träna förklarar Fredrik att det inte finns något speciellt spelsystem som lagen strävar efter. Istället berättar han att Huddinge IF har en spelarutbildningsplan för spelarna.

– Steg ett är från sjuårsåldern och vi har ideella ledare upp till året de fyller 15. Efter det försöker vi ha externa tränare både i utvecklingslagen och akademilagen. Lite samarbete mellan herrlaget och ungdomslagen blir det då vissa P19-spelare kliver upp och tränar med herrlaget. Vi kör även rotationsträning hela vägen från P15 upp till herrlaget.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami