lördag 25 maj 2024

Fotbollsläger gav mersmak – tillbaka i sommar

Läs också
Foto: Mike Ferede.

Disciplin, hårt arbete, kamratskap, ödmjukhet och fotboll. Det är grundpelarna för Oliver Lindh och hans vän Habib Samadis initiativ “Stockholm Talent”. De vill sprida initiativet till alla unga, oavsett förutsättningar. Nu är fokus på Huddinge och Flemingsberg.

Stockholm Talent är en ideell förening som arbetar med att i samband med fotboll bidra stöd till unga i Stockholm. Under förra sommaren anordnade föreningen ett populärt fotbollsläger där unga fick anmäla sig. 

Lägret var minst sagt populärt, och man fick fler anmälningar än vad man kunde ta emot. Sedan dess har man bestämt sig att i huvudsak hålla sin verksamhet i Huddinge. 

– Att barnen får komma ut och springa av sig överskottsenergi är viktigt. Men det är lika viktigt att de får lära sig hur man är en bra vän och vara den av en bra gemenskap, säger Oliver Lindh, en av arrangörerna till Stockholm Talent.  

Återvänder till sommaren

Till sommaren planerar man att närvara på de båda evenemangen Flemingsberg Block Party och Grantorp 50 år, och det finns även planer på ett nytt fotbollsläger. Nu under våren anordnar även Stockholm Talent morgonträningar, tjejfotboll och läxhjälp. 

Habib Samadi (t.h.) coachar unga talanger. Foto: Mike Ferede.

Man vill kunna bidra med stöd i alla de områden som ungdomarna behöver, och de är noga med att betona att alla är välkomna till tillfällena. 

– Hela verksamheten har sin grund i tanken kring full inkludering. Därför är alla tillfällen gratis och fritt fram att komma till, säger Oliver Lindh.

Satsar hårt på trygghet

Att gemenskap och trygghet i sportsliga sammanhang är viktigt för barn är ingen nyhet. Bland sina huvudriktlinjer tar Riksidrottsförbundet upp både trygghet och delaktighet. Att barn, som kanske annars har det jobbigt, får en fristad i idrottsvärlden kan bli en viktig trygghet i deras liv. Stockholm Talent vill ge dessa värderingar en större plats i sin verksamhet än vad idrottsföreningar traditionellt gör.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami