söndag 26 maj 2024

Full fart i Rådsparken

Läs också

Trots snöovädret på måndagen höll Rådsparken öppet, även om det blev en lite senare start än vanligt. Djurens hagar behövde skottas fram efter årets första snökaos. 

– Djuren är alltid vår högsta prioritering. På måndagen fick de äta frukost inomhus i stället, säger Rådsparkens enhetschef Vendela Wulff.

NÖJE. Rådsparken i Huddinge har oavsett väder öppet 365 dagar om året. På måndagen varnade SMHI att det kunde bli problem i Stockholmstrafiken under rusningstid på grund av vädret. Nattens snöfall ledde till att trafiken på många håll stod still eller blev inställd. 

Det var inte bara på spåren eller vägarna som det blev förseningar. Rådsparken gick ut med information att verksamheten skulle öppna senare än vanligt på måndagsmorgonen. Detta på grund av all snö som behövde skottas bort från djurhagarna. Vinterväder är ingenting som avskräcker Rådsparkens 40 djur från att vara ute i hagarna.

– Djuren gillar det här vädret och vill gärna vara ute i snön, säger Vendela Wulff, enhetschef på Rådsparken.

Rådsparkens enhetschef Vendela Wulff
Rådsparkens enhetschef Vendela Wulff. Foto: Rebecca Linde

Även om djuren tycker om att vara ute på vintern så är det bland annat kyla och snöoväder som leder till att besökarna drastiskt minskar under vintersäsongen.

– Välmåendet hos djuren förändras inte under vinterhalvåret, fortsätter Vendela Wulff. 

Rådsparken drivs i öppen form och riktar sig främst in sig på barn i förskole- och skolåldern och har cirka 55 000 besökare om året. Verksamheten som ägs av kommunen är bland annat till för att öka djurintresset hos barn men också lära dem att djur inte bara är gulliga utan även behöver tas hand om. De får bland annat testa på att leda de större djuren utomhus men också lära sig hur man mockar efter dem i stallet.

Rådsparken i Huddinge
Nytt i Flempan besökte rådsparken förra veckan, innan snökaoset. Foto: Rebecca Linde
Rådsparken i Huddinge
På väggen hänger bild och namn på Rådsparkens djur. Foto: Rebecca Linde
Rådsparken i Huddinge
Jämtgeten Stella. Foto: Rebecca Linde
Rådsparken i Huddinge
Djuren i parken tycker om att vara utomhus. Foto: Rebecca Linde
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami