lördag 25 maj 2024

Hågelbyparken anordnar Luciatåg med djur

Läs också

Inför Lucia har Hågelbyparken slagit på stort och anordnat ett Luciatåg utöver det vanliga, gårdens djur ska nämligen även de få gå med i tåget. Planeringen för firandet har pågått i ett år och snart är dagen kommen.

Louise Ideberg och Anna Sandqvist Hagelin Foto: Nova Stark

BOTKYRKA. Hågelbyparkens 4H-gård är en stadsnära bondgård med hästar, får, getter, minigrisar, höns, kaniner, katter och andra smådjur. Den 11 december ska ett tiotal av bondgårdens djur kläs i Luciautklädnader och gå i ett Luciatåg genom Hågelbyparken. 

– Det är så fint initiativ där vi är många som samarbetat med varandra. Någon kommer med någon liten ide och sen byggs det på, säger Anna Sandqvist Hagelin, kommunikationsansvarig på Hågelbyparken. 

Fåren Solveig, Ullis, Ulla, Ester, Wilma, Vanja, Runa och Rittva är några av de djur som kommer delta. Men att få djur att gå i ett Luciatåg är förstås inte helt lätt. 

– Vi får se hur det går, man kan ju inte riktigt veta eftersom det är djur. Men de kommer att ledas i koppel av ledare från 4H-gården och de är vana med människor, säger Louise Ideberg som är program- och eventansvarig på Hågelbyparken.

Foto: Nova Stark

Innan Luciatåget går av stapeln kommer 4H-gården anordna olika aktiviteter där de öppnar upp hagarna så att besökarna kan komma in och klappa djuren. 4H-gården kommer också att styra upp ett tomteäventyr för barn. En barnkör från Svenska Kyrkan ska även berika firandet med sång. Barnkören kommer att gå med i tåget och efter paraden är klar kommer de att samlas på Hågelbyparkens dansbana och sjunga jullåtar. 

Foto: Nova Stark

Att anordna ett Luciatåg med djur är rätt unikt, men det är inte första gången som Hångelbyparken gör det. 

– Vi gjorde en lite mindre variant förra året inför Lucia, men då var det ju fortfarande corona, så då var det inga besökare här under Luciatåget. 

Besökarna som väntas komma denna gång är främst barnfamiljer, menar Louise och Anna.

– Men det kommer nog bli en blandad skara besökare.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami