tisdag 28 maj 2024

Hallå där, Adam Strömdahl! 

Läs också
Adam Strömdahl. Foto: Privat

Adam Strömdahl arbetar som sociologi, samhälls- och historielärare på Tumba gymnasium sedan hösten 2021. Just nu är har på gång med att fixa ett utbyte med en en gymnasieskola i Nederländerna. 

Vad är det roligaste med läraryrket?  Det är när man lär ut något avancerat för eleverna som de kanske till en början har svårt att ta till sig. Att se processen från att de tar till sig information och sen förstår den fullt ut är jättekul.

När bestämde du dig för att bli lärare? 

Tanken på att bli lärare har nog funnits ända sedan jag själv gick gymnasiet. Men det var inte förrän jag pluggade sociologi som jag bestämde mig fullt ut. Jag tror att det var stegvis en insikt under tiden på universitetet.

Vilka är de största utmaningarna inom läraryrket? 

Det är tufft att se när elever mår dåligt. Att finnas där som som ett stöd för elever men samtidigt hålla ett professionellt avstånd är svårt. Ofta är det kanske de som syns och hörs minst som behöver mest stöd och ibland faller kanske de mellan stolarna, vilket är jobbigt.

Vad ser du mest fram emot nu? Jag är med och arrangerar ett utbytesprojekt mellan Tumba gymnasium och en skola i Nederländerna som heter Van Der Cappellen. Både elever och lärare ska åka dit i januari 2023 och det ska bli jättekul!

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami