tisdag 28 maj 2024

Hallå där, Adelin Jonason

Läs också
Artisten Adelin Jonason är aktuell med ny singel. Foto: Erik He

Södertörnsstudenten Adelin Jonason är aktuell med sin första singel Cry me a river and drown in it. Nytt i Flempan möter henne för att prata om musiken, framtidsplanerna och om att vara en självutnämnd “sad girl”.

Du har släppt en singel i helgen, hur känns det? 

– Det känns bra och spännande! Det är min första singel och vi har arbetat med den i över två år så det är jätteroligt att den äntligen är ute. Vi hade en releasespelning på Nosh and Chow tillsammans med Modern Man som var helt fantastisk. 

Vad handlar låten om?

– Den handlar om när man äntligen kommit ur kärlekstransen och inser att någon egentligen suger och hur mycket tid man slösat. Men samtidigt är man ju lite hämndlysten och vill ge igen på något sätt.

Vad inspirerade dig att skriva låten?

– Det var en blandning av erfarenheter, jag insåg nyligen att jag är lesbisk och den här låten sumerar min erfarenhet av män ganska bra. Jag skriver generellt väldigt personligt men den här låten uppstod inte ur en specifik händelse. Den är snarare en sammanfattning av saker jag upplevt. 

Hur vill du beskriva din musik?

– Jag skulle beskriva musiken som “sad girl”-vibes med poppiga refränger. Personliga texter och amerikanska musikaliska referenser som rock och indiepop. Men om jag skulle sammanfatta det skulle jag säga “ledsna tjejer”. 

Har du några planer för framtiden?

– Det kommer fler singlar, jag ska försöka bygga på den här så att det blir en EP. Vi har planerat att släppa fem låtar inom ett år. Låtarna finns redan inspelade så det handlar egentligen om vilka låtar man ska välja.

Adelin Jonason
Ålder: 26 år
Yrke: Artist
Bor: Tallkrogen
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami