tisdag 28 maj 2024

Hallå där, Amelia Almlöf Kalmaru! 

Läs också
Företagaren och keramikern Amelia Almlöf Kalmaru. Foto: Khadijah Mire

Amelia Almlöf Kalmaru är keramiker som har sin egen ateljé i Segeltorp. Hon har haft ett brinnande intresse för keramik sedan ung ålder. Keramiken var bara en fritidsaktivitet tills hon började driva sitt företag Amelias keramik.  

Vill du berätta om dig själv? 

– Jag heter Amelia och är 36 år. Jag arbetar som barnmorska på barnmorskemottagningen när jag inte håller på med keramik. Jag har alltid haft ett intresse för keramik. Jag har gått kvällskurser sen jag var liten för att lära mig nya tekniker och utveckla min konst, men slutade gå på kurserna när jag köpte ugn. Jag var lite nervös, men jag har nästan 30 år av erfarenhet av leran.  

Vad inspirerar dig till att skapa? 

– Min konst inspireras av mitt arbete som barnmorska. Det inspireras av kvinnokroppen.  

Hur organiserar du allt? 

– Jag har perioder då jag är som kreativast och producerat mycket, sedan tar jag en paus. Jag gillar att hålla mitt arbete roligt så jag känner inte att det blir för tråkigt. Det ger mig energi att fortsätta. Jag gillar att göra olika saker. Därför funkar det att jag har mitt företag vid sidan av. Det ger mig energi att fortsätta. 

Hur marknadsför du din konst och hur når du ut till köpare? 

– Främst genom Konstrundan i Segeltorp och julmarknader. Jag använder mig också utav sociala medier såsom Instagram och Facebook, men kommer i kontakt med mina köpare genom konstrundorna. 

Vad är ditt tips till någon som vill bli entreprenör inom konst? 

– Våga börja och satsa, det är det viktigaste. Vad är det värsta som kan hända?  Följ olika podcasts. och konton som är bra på att marknadsföra och få inspiration. Utveckla din konst, läs böcker och få mer kunskap. Våga också fråga om hjälp.  

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami