tisdag 28 maj 2024

Hallå där, Angela Åkerblom!

Läs också
Angela Åkerblom. Foto: Tora Nylander

Med kärlek till naturen driver Angela Åkerblom företaget ActiveOut där hon bjuder in kvinnor till utomhusträning. Två gånger i veckan håller hon mammaträning och en gång i veckan är det seniorträning. Utöver senior- och mammaträningen kommer kvinnor och tränar tre gånger i veckan – oavsett väder och årstid.

När föddes intresset för utomhusträning?

– Sedan jag var liten har jag letat efter en träningsform som passar mig. Jag trivs inte med att träna i ett trångt, svettigt rum. För elva år sedan hittade jag mammaträning utomhus och blev helt frälst! 

Varför är det specifikt kvinnor du riktar dig mot?

– Jag känner att det är mer avslappnat att träna i grupp med bara kvinnor. Men det är klart att män också är välkomna om de vill.

Har du någon favorittid på året att träna?

–  Vi kör på med gruppträningen utomhus året om. Högsäsongen börjar nu, men mina favoritmånader är maj och oktober. Oktober är särskilt fint med höstens alla färger.

Vad har du för vision framöver?

– Jag har så många idéer. Det huvudsakliga är att all aktivitet ska ske utomhus. Bland annat vill jag inkludera en yngre målgrupp som kanske inte har någon fritidsaktivitet. En annan tanke jag har är att starta familjeträning där föräldrar och barn kan komma och träna tillsammans.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami