lördag 25 maj 2024

Hallå där, Anna Olsson!

Läs också

Anna Olsson arbetar som konditor på Spaaks Konditori beläget i centrala Tumba, där hon också är bosatt. Mitt i Flempan har pratat med Anna för att bland annat ta reda på mer om hennes arbetsplats och arbetsuppgifter.

Foto: Privat

Hur är det att bo och arbeta i Tumba? 

– Det är ganska blandat tycker jag, det finns naturligtvis för och nackdelar med att vara bosatt och arbeta här. Men till största del anser jag att det är trevligt i Tumba, det är ganska litet vilket bidrar till en familjär stämning enligt mig.   

Vad är det roligaste med att jobba på ett konditori?

– Det finns mycket som jag tycker är roligt med yrket, men framförallt tycker jag mycket om själva bakandet och även att möta kunder i kassan och få prata med folk. Det är kul med lite varierande arbetsuppgifter.    

Vad är de största utmaningarna med ditt yrke? 

– I nuläget är framförallt el- och råvarupriser den största utmaningen för oss på konditoriet, men i övrigt har det även varit svårt att förhålla sig till folks nya vanor och beteende efter pandemin.   

Vad motiverar dig att jobba vidare som konditor?

– Min främsta drivkraft är nog att jag tycker arbetet som konditor är roligt. Jag tycker även det är trevligt att det finns kopplingar till familjen, eftersom min pappa som är ägare fick mig att börja här med bakningen.      

Vad ser du fram emot just nu? 

– Just nu ser jag som många andra säkert också gör fram emot julen. Men jag ser även fram emot februari då Runebergsdagen inträffar, vilket man firar i Finland genom att äta en så kallad Runebergstårta.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami