tisdag 28 maj 2024

Hallå där, Anna Quinzell!

Läs också

Hon anlände till Sjödalsgymnasiet i Huddinge hösten 2021 som restaurangchef och har de senaste två åren bidragit till en lättare skolgång för eleverna.– Vi har lyckats skapa en tillvaro kring frukosten som gör att eleverna faktiskt vill komma till skolan och äta på morgonen, säger Anna Quinzell.

Anna Quinzell i Sjödalsgymnasiets kök. Foto: Privat.

Hur var frukosten när du kom till skolan?

– Det var egentligen inget fel på frukosten, men efter några veckor märkte jag att det var ungefär samma personer som åt frukosten varje dag.

Varför är frukosten i skolan viktig?

– Jag fick höra från vissa av lärarna att de märker stor skillnad på de som ätit frukost i skolan kontra de som inte har det. Många elever börjar sin dag med energidryck vilket leder till att blodsockret får höga toppar och djupa dalar. Det försvårar undervisningen för lärarna som håller i första lektionen.

Vilket tillvägagångssätt använde du dig av för att göra frukosten bättre?

–  En dialog med eleverna under lunchen om varför de inte besökte frukosten. Många svarade att de hellre ville sova så länge som möjligt men vissa kommenterade även att de skulle vilja ha ett bredare utbud vilket fick mig att tänka att om jag ska ha en chans att locka trötta tonåringar så behöver jag se över vad vi kan göra för att de ska tycka det är värt att komma till skolan snarare än att sova 15 minuter extra.

Namn: Anna Quinzell
Ålder: 38 år
Bostadsort: Handen, Haninge
Yrke: Restaurangchef
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami