lördag 25 maj 2024

Hallå där, Anna-Uttama Ekberg! 

Läs också
På Facebook är Anna-Uttama Ekberg aktiv i gruppen “Vad händer i Flemingsberg/Visättra och skriver många uppskattade inlägg. Foto: Klara Strömberg

Visättrabon Anna-Uttama Ekberg är en flitig skribent i Facebookgruppen Vad händer i Flemingsberg/Visättra. Där skriver hon gärna om personliga iakttagelser och det lilla livet i området.

Hur länge har du bott i Visättra?

– Jag har bott här i två år och jag älskar det. Det är nära skogen och jag är en skogsmulle ut i fingerspetsarna. Det är nära till jobbet, vännerna, skogen och stan. 

Vad är det som driver dig att skriva inläggen i Facebook-gruppen?

– Jag vill dela min glädje till livet och de saker jag upplever. Det har hänt saker i mitt liv som gjort att jag har varit tvungen att omvärdera min inställning till livet. Inläggen blir också som en minnesbank, där jag kan gå tillbaka och minnas det jag upplevt. Jag har problem med minnet och inläggen gör att det blir bättre. Jag skriver mest för mig själv men det är roligt att folk uppskattar det jag skriver. 

Du får fin respons på dina inlägg, hur tror du att inläggen påverkar läsarna? 

– Jag förstår inte riktigt vad folk ser i inläggen, men jag antar att de uppskattar att de är lite poetiskt skrivna. Folk kanske uppskattar peppande röster i ett så kallat utsatt område. Men hemskheterna är inte min verklighet här i området – jag vill bidra till glädje, vänlighet och kärlek. 

Vad är det bästa med Flemingsberg? 

–Tryggheten. Många pratar om att Flemingsberg är ett utsatt område. Men jag har aldrig känt en sådan trygghet som jag gör här. Det rör mig inte att gå hem i mörkret här och det är jag stolt över. Jag har funnit min plats på jorden. 

Faktaruta
Namn: Anna-Uttama Ekberg
Ålder: 46 år
Yrke: Förskolelärare
Ort: Visättra
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami