lördag 18 maj 2024

Hallå där, Aydin Senci!

Läs också
Aydin arbetar dagligen för att hans restaurang ska vara en mötesplats för alla. Foto: Hugo Nilsson

Restaurang Lilla Vårsta i Vårsta centrum har sedan 2008 drivits av Aydin Senci. Nytt i Flempan har träffat Aydin för en intervju om hans arbete som restaurangägare och hur han ser på sin restaurang som mötesplats för Vårstaborna.

Hur kom du in i restaurangbranschen?

– Jag började arbeta på restaurang som diskare när jag var 15 år gammal, så för mig så har det alltid varit ganska naturligt att jobba i den här branschen.

Hur ser en typisk dag på jobbet ut för din del?

– Vi börjar tidigt på morgonen med förberedelser inför lunchen, så mycket tid går åt till det. Sedan efter lunch har vi à la carte meny och det kräver också mycket förberedelse så det tar upp en stor del av eftermiddagen. Den största utmaningen under dagen är att förbereda lagom mycket mat så att det räcker men inte blir för mycket.

Vad är det bästa med att driva restaurang här i Vårsta?

–  Det skulle jag säga är folket här, Vårsta är så pass litet så att alla känner varandra, det har varit väldigt enkelt att komma in i gemenskapen här. Sen har också den nya lokalen hjälpt med att skapa en bra stämning.

 Ni anordnar quiz på restaurangen ibland, hur viktigt är det för att skapa en familjär känsla i restaurangen?

– Quizen är otroligt viktiga för den familjära känslan. Det är det som är tanken bakom varför vi anordnar quiz, att skapa en mysig känsla och ge Vårstas invånare någonting att samlas runt. Även middagarna har en mysig känsla, folk känner sig trygga, man vet vad man får och alla känner alla. Quizen hålls en gång i månaden hos oss. Vi anpassar temat efter säsong och högtider. Nyligen hölls ett quiz om hösten. 

Du har drivit restaurangen sedan 2008, vilka är nycklarna för att kunna hålla igång över tid?

–  En viktig nyckel är att jag tycker att det är roligt att jobba här, jag trivs jättebra. En annan sak som har gjort det lättare är den lokalen som vi har nu, den har gjort det möjligt för oss att uppgradera från att vara mer av en pub till att bli en riktig lokal restaurang.

Aydin Senci
Ålder: 48 år
Bor: Södertälje
Yrke: Restaurangägare
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami