torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Benny Eklund!

Läs också
Benny Eklund, hallansvarig Skogås racketcenter.
Foto: Mikaela Hollgren

Benny Eklund är hallansvarig för Skogås racketcenter. Idrottsanläggningen arrangerar nu gratis träning till seniorer i Huddinge kommun.

Vad innebär seniorträning på Skogås rackethall?

– Vi här på Skogås racketcenter har ett samarbete med Huddinge kommun och Skogås badmintonklubb där vi erbjuder gratis träning för seniorer.

Vad är syftet med seniorträningen på Skogås rackethall?

Gratis seniorträning är nu tillgänglig i Skogås rackethall. Möt hallansvarig och en av idégrundarna, Benny Eklund, som berättar om upplägget.

Tanken är att seniorer ska kunna komma hit och röra på sig och träffa lite andra människor under en tid då när man vanligtvis kliver in i en form av vinteride. Vi vill nå ut till de som inte har någon att aktivera sig med. Vi ser till att de får connecta med varandra.

Hur kom ni på idén om gratis seniorträning? 

– Vi ville helt enkelt att seniorerna ska få möjlighet att aktivera sig under vintermånaderna. Även att få möjlighet att kunna träffa och socialisera sig med andra människor.

Vad är det för träning ni erbjuder?

– Vi erbjuder badminton, bordspingis och inomhusboule. Men vi kan även erbjuda paddel om intresset finns. Sen efter träningen bjuder vi på kaffe och dopp.

När kan man komma på seniorträning?
– Vi kommer från november vara aktiva på tisdagar och torsdagar mellan klockan 10–12. Detta kommer fortsätta tills sista mars då det börjar bli lite varmare ute.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami