söndag 26 maj 2024

Hallå där, Bo Källström!

Läs också

Bo Källström (L) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Huddinge, och Nytt i Flempan har fått en pratstund med Huddingepolitikern.

Ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Huddinge, Bo Källström. Foto: Axel Narving

Vad ingår i ditt uppdrag som ordförande i kultur- och fritidsnämnden?

 –Nämnden ansvarar för kultur-, fritid- och idrottsutbudet i kommunen. Vi ska se till att det finns kulturaktiviteter som man både kan delta i och titta på. Dessutom är vi ansvariga över anläggningarna för bland annat fotboll, hockey, ridning och fritidsgårdar.

Vad fick dig att engagera dig i dessa frågor?

Vi kommer överens om vilka partier som ska ansvara över vilka områden, och då tyckte vi i Liberalerna att det skulle passa oss. Vi tycker om att få folk engagerade, bildade och kulturella.

Vad anser du är det viktigaste i ditt uppdraget? 

Att det finns bra aktiviteter för unga. Att de har någonting att göra utanför skolan. 

Vad är den största utmaningen för fritidsnämnden just nu? Hur ska ni lösa det?

Den största utmaningen skulle jag säga är att få fram tillräckligt många anläggningar för idrott och kultur. Kommunen växer och vi har inte riktigt hängt med när det gäller anläggningar. Vi ska lösa det genom att se till att vi blir ännu tydligare i samhällsplaneringen och lyfter behovet av anläggningar för kultur, fritid och idrottande. 

Hur ser framtiden ut för dig?

Nu är jag kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden fram till årsskiftet. Efter det går vi i opposition och då blir jag oppositionspolitiker. Jag kommer inte släppa kultur- och fritidsfrågor, utan jag kommer fortsätta att bevaka dem men också en hel del andra frågor. 

Är du själv aktiv på fritiden? 

Jag har gjort två svenska klassiker men nu har jag problem med leder och så vidare. Men det finns planer på att göra en till. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami