söndag 26 maj 2024

Hallå där: Bosse Lundgren!

Läs också
För Bosse är det viktigt att allt material är iordning, det gör enligt honom upplevelsen mycket trevligare. Foto: Leopold Jämtin

Bosse Lundgren har arbetat på Fritidsbanken i snart tre år och trivs superbra. Fritidsbanken lånar ut utrustning för sport och fritid helt gratis. Det enda som behövs för att låna är ett mobilnummer.

2022 vann ni pris för årets återbrukare, hur kändes det?

–     Det är såklart superkul, det var inte vår fritidsbank specifikt som vann utan alla tillsammans. Men det är alltid kul att veta att vårt arbete uppskattas och att vi gör någonting bra. 

Varifrån får ni utrustningen?

–     Allting vi lånar ut har skänkts till oss. Många personer har utrustning som de växt ur eller inte använder längre. Om man vill lämna in någonting till oss, kan man komma in med det under våra öppettider så tar vi emot det. Kanske 90 procent av det vi får in kan användas igen. Vi lånar inte ut kläder då vi inte hinner med tvätten och inte heller ridgrejer, av allergiskäl.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Att alla människor får möjlighet att prova på olika idrotter och aktiviteter. Mycket av den utrustning vi lånar ut är ganska dyr, och alla har inte råd att köpa eller hyra själva. Vi har några stammisar som kommer in cirka 20 gånger per år för att låna grejer till olika aktiviteter

 Har ni många skolor som lånar utrustning?

– Absolut! Skolor och organisationer kan förboka om de behöver låna många saker samtidigt. Inför vintern blir det ofta att vi får plocka ihop skridskor och hjälmar till hela årskurser.    

Bosse Lundgren
Arbetar: Fritidsbanken på Tumba Torg
Bor: Botkyrka
Ålder: 56
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami