torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Christian Sommer!

Läs också
Christian Sommer, vinnare av Guldgripen 2023. Foto: Oscar Wiik

Christian Sommer, 45, är adjunkt i miljövetenskap och biträdande avdelningsföreståndare för miljö, utveckling och hållbarhetsstudier på Södertörns högskola. 2023 tilldelades han Guldgripen, studentkåren SöderS utmärkelse till Södertörns högskolas bästa lärare. 

Hur länge har du jobbat på Södertörns högskola?

Jag har jobbat på Södertörn sedan 2006. Dessutom pluggade jag här innan dess, en magister i biologi. Så jag är en trogen södertörnare! 

Varför tror du att just du fick utmärkelsen?

– Jag kan inte säga att jag har något magiskt recept för att få till en bra undervisning, men jag brinner för Södertörns högskola och undervisning vilket jag tror skiner igenom. Att visa passion för både studenterna och utbildningen är viktigt. Jag försöker jag lära mig namnen på mina studenter vilket jag tror är en viktig nyckel för att studenterna ska känna sig sedda. 

Vad är roligast med ditt jobb?

– Jag älskar att undervisa! Sedan tycker jag att miljövetenskap har varit ett fascinerande ämne sedan barnsben, jag vill förstå hur saker fungerar. 

Berätta kort om vad du har för projekt på gång nu?

– Just nu håller jag på med en nystartad digitaliseringsgrupp på institutionen. Där jobbar vi med AI-frågan och hur vi kan anpassa utbildningen efter dess utveckling, exempelvis genom att förändra examinationsmetoder och lärandemål. 

Christian Sommer
Ålder: 45 

Bostadsort: Stockholm

Yrke: Adjunkt och biträdande avdelningsföreståndare för miljö, utveckling och hållbarhetsstudier
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami