lördag 25 maj 2024

Hallå där, Christina Stielli!

Läs också
Christina Stielli. Foto: Krisrian Pohl och Rodrigo Paras

Christina Stielli är föreläsare, författare och organisationsutvecklare. På fredag föreläser hon på näringslivsgalan Huddinge Enterprize om arbete och vikten av personlig utveckling. Här berättar hon om sina bästa tips för att må bra i sitt arbete.

Hur kommer det sig att du började föreläsa?

– Jag började föreläsa för ungefär tio år sedan på min dotters skola. Då handlade det om individens egna självkänsla för en publik av barn och tonåringar. Föreläsningarna spred sig vidare till fler skolor och det var volontärt. Man måste vara generös med sitt arbete. Alla måste göra det som de kan!

Var ska man börja om man vill bli föreläsare?

– Rent skitsnack! Det finns inget yrke med titeln föreläsare. Man måste bara ha en historia att berätta. Allt börjar med att ha något som du kan ge och dela av. Det behöver inte ens vara en föreläsning, utan kan också vara en podd eller bok.

Vad ser du mest fram emot med Huddinge Enterprize? Vad fick dig att säga ja till det?

– Jag fick en förfrågan av kommunen och är jätteglad! Så länge vi har människor som vi jobbar med så finns det alltid behov om hur man kommunicerar och hur man behåller kunder.

Har du några tips för studenter eller folk som vill starta eget?

– Börja med att fråga dig själv: vad vill jag? Vad är mitt varför? Sedan skriver du ner 10 saker du vill, vill bli och vad du redan gör nu för att nå dina mål. Investera i kompetensen att hela tiden jobba med dig själv. Du  kan alltid bli bättre och försöka förstå på vilket sätt du kan ta ditt ansvar som individ. Vare sig det är i skolan, hemma eller på jobbet. Då blir du aldrig utmattad!

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami