onsdag 29 maj 2024

Hallå där, Cornelia Samuelsson! 

Läs också
Cornelia Samuelsson efter vinsten. Foto: Vendela Samuelsson

Frisören Cornelia Samuelsson med företaget Culör by Cornelia AB blev utsedd till Årets Unga Företagare under Enterprize-galan i Huddinge på fredagen. Hon är 27 år, nybliven mamma och snart aktuell med ännu ett företag. 

Först och främst grattis till vinsten! Hur känns det?

— Det känns jätteroligt! Man blir verkligen stolt över sig själv och man fick en bekräftelse på att man verkligen gjort något bra. Jag visste inte ens att jag var nominerad så det kom som en överraskning.

Hur länge har du jobbat som frisör och när startade du företaget?

— Jag har haft salongen i tre och ett halvt år, men jobbat som frisör i nio år. 

Vem har inspirerat dig? 

— När var liten fick jag följa med min mamma till hennes frisör Linda, och då insåg jag att jag ville bli som henne! Någon annan som inspirerar mig är Bianca Ingrosso som ung entreprenör och influencer. 

Har du några tips till andra som vill starta eget företag?

— Inget är omöjligt! Man måste våga och göra sin grej på sitt eget sätt för det märks om något är för kopierat och gjort.

Vad är det bästa med ditt jobb?

— Det bästa är igenkänningen jag fått för företaget jag byggt. Folk vet om min salong och det ikoniska orangea väggarna inne i salongen.

Hur ser framtidsplanerna ut?

— Jag håller på att starta upp ett loungewear märke som heter “Chica” som ska säljas i salongen. Det ska bli som ett sätt för kunder att ta med sig salongkänslan hem. Man ska kunna känna sig fin i en härlig pyjamas när man sitter med papiljotter hemma.

Cornelia Samuelsson
Ålder: 27
Bostadsort: Huddinge 
Yrke: Företagare och frisör 
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami