onsdag 29 maj 2024

Hallå där, Dilek Tasci!

Läs också

Dilek Tasci blev i förra veckan vald till ny ordförande i fackförbundet Kommunals sektion Stockholm Sydväst. 

Vad var det som väckte ditt fackliga engagemang?

– Jag blev engagerad redan som ung när jag jobbade i akutsjukvården. Jag blev irriterad på chefer som inte brydde sig om arbetsmiljön och ville vara med och påverka. Som ombud blev jag en aktiv del av den fackliga gemenskapen och det tyckte jag om. 

Dilek Tasci, vem är du som person?

– Jag är en kvinna på nyss fyllda 41 år som bor i Alby med make och tre barn, två i äldre tonåren och en tioåring. Jag älskar att fika och umgås med familj och vänner. På jobbet är jag en lagspelare med hög arbetsmoral som är tålmodig och inlyssnande.

Vad gjorde att medlemmarna valde just dig till sin ordförande?

– I min yrkesroll är jag väldigt tillgänglig för medlemmarna. Jag svarar snabbt och håller mig påläst i medlemmarnas frågor. Medlemmarna vet att jag står upp för dem i vått och torrt.

Hur kommer medlemmarna märka att de fått en ny ordförande? Vad kommer du göra annorlunda?

– Jag kommer vara mycket ute på arbetsplatserna och möta medlemmarna i deras vardag. Transparent och tydlig kommunikation är en nyckel. Jag kommer att införa nya metoder för beslutsfattande och främja öppenhet och inkludering med en kultur som uppmuntrar till kreativitet och innovation. Jag kommer att utforska digitala verktyg för effektivare kommunikation och samarbete inom organisationen. 

Vad ligger närmast i pipelinen på jobbet?

– Det som ligger närmast är att jag företräder medlemmarna i förhandlingar om omställningar som är resultatet av nedskärningar i kommunen. Sen jobbar vi för att få Tesla att skriva kollektivavtal. Självklart behöver jag också lära mig mer om hur rollen som ordförande fungerar.

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami