onsdag 22 maj 2024

Hallå där, Dina Evenéus!

Läs också

Med sprayfärg och lampskärmar har Dina Evenéus skapat en egen konstform. På ABF i Huddinge visar konstnären upp sina ArtLights, en utställning du kan besöka fram till i morgon, 29 november. 

Dina Evenéus. Foto: Johanna Jansson.

Kan du berätta om din bakgrund som konstnär?

– Jag har alltid tecknat och målat. Men jag kom i gång på riktigt runt 2013 då jag hade gått klart konstskolan Basis. Då bestämde jag mig för att ställa ut mer. Jag är just nu i uppstartsfasen med ArtLight, det är väldigt roligt.

Hur kom du på att du skulle jobba i det här unika formatet?

– Det började för länge sedan. Då målade jag med sprayfärg på affischpapper och satte upp det mot lampor. Jag såg att det hade potential och att det skulle finnas ett intresse hos andra. Och det stämde, jag har fått jättebra respons.

Hur behåller man inspirationen som konstnär?

– Man ska göra det lustfyllt. Jag behöver en inflygningsfas för att komma in i skapandet. Efter ett tag kommer man in ett flow och då ska man försöka jobba på. Tappar man flytet måste man liksom börja om. Men jag tror inte att man riktigt kan tappa inspirationen helt.

Hur ser engagemanget kring konstutställningar ut?

– Många människor är intresserade av att besöka utställningar! Huddinge är väldigt aktivt när det kommer till kultur, det är mycket som händer. Utbudet av utställningar är stort, både att besöka och att synas i som konstnär. 

Har du några tips till personer som vill jobba med konst?

– Håll siktet på målet. Sen ska man komma ihåg att det som man själv kanske
tycker är sådär, kan någon annan tycka är superbra. Man vet aldrig hur andra
känner kring det man skapat. Magin ligger i tolkningen.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami