torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Eeva Laine!

Läs också
Eeva, Laine, S, Kommunalråd i Huddinge efter valet 2022. Foto: Anna Z Ek

Nytt i Flempan fick prata med Eeva Laine som jobbar inom Huddinge kommun. Hennes ansvarsområden är kultur- och fritidsfrågor, inklusive civilsamhället och folkhälsa. 

Hur är det att jobba i Huddinge kommun?

– Det är jätteroligt och spännande. Huddinge har ett väldigt stort och brett föreningsliv, både inom kultur och idrott. Kommunen har så många olika föreningar som vill vara med och utveckla kommunen, som vill se till att våra barn och ungdomar får en bra fritid. Det finns väldigt mycket god vilja och engagemang. 

Vad är din favoritsport?

Jag sportar inte själv, men när jag var yngre spelade jag volleyboll och basket. Jag är uppvuxen på landet så det blev mycket skridskor och skidor. . Men jag är allätare inom sport, så jag kan inte bara välja en. Jag har alltid gillat fotboll, handboll och liknande som supporterkulturen som håller till. 

Har du en hobby du utövar på fritiden?

– Har alltid läst många böcker men vid pandemin började jag även lyssna på böcker. För då kunde man ha boken i örat samtidigt som man tog en lång promenad. Jag tycker också om att koka sylt, koka drycker och ta del av det naturen bjuder på. Lite av en husmorshobby. 

Vad är det bästa med Huddinge kommun när det kommer till sport-och fritidsaktiviteter?

Att det finns både spets och bredd inom fritidsaktiviteter. Det finns väldigt många möjligheter i Huddinge att välja och att hitta något som man gillar. Vi har väldigt många olika föreningar. Både när det kommer till att spela på elitnivå eller att ha det som en hobby. 

Vad är något du skulle vilja se i framtiden gällande sport och fritid för Huddinge kommun?

– Att jobba på utveckling av samarbetet med kommunen och föreningslivet, både för kultur och idrotten. Att det blir ett hållbart, långsiktigt samarbete. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami