lördag 25 maj 2024

Hallå Där, Emanuel Ksiazkiewicz!

Läs också
Emanuel Ksiazkiewicz är S-politiker i Botkyrka kommun. Foto: Kalle Hindrikes

Emanuel Ksiazkiewicz är S-politiker i Botkyrka kommun. För Nytt i Flempan berättar han om ryktet att ungdomar i förorten har lättare att falla in i kriminalitet, samt hur han tror att framtiden kommer se ut inom kommunen. 

Vad gör du i ditt yrke?

– Som politiker så ansvarar jag över att leda andra politiker, fritidspolitiker och vara just gruppansvarig. Man ansvarar då för att lägga fram politiska förslag. 

Vad tror du att det får för konsekvenser att ungdomar som bor i förorten många gånger  pekas ut som kriminella?

– Vill man motverka att ungdomar faller i utanförskap så tror jag att man måste  jobba med att skapa framtidstro hos våra unga, det är en jätteviktig komponent. De måste kunna tro att man som ungdom i Botkyrka kommun, oavsett om man är kille eller tjej, faktiskt har möjlighet att lyckas i livet.

Vilka lösningar tror du att det finns? 

– Det första och viktigaste är att satsa på skolan, att se till att skolan håller måttet. En bra skola, bra lärare med bra kompetenser är det viktigaste vi kan göra.

Hur ser du på framtiden inom Botkyrka kommun när det gäller ungdomar?

– Det beror på utvecklingen i kommunen faktiskt, nu har vi precist haft ett politiskt maktskifte i botkyrka, högerkonservativa styr nu vår kommun, och detta konservativa styre riskerar att vilja spara och skära ned på de satsningar som faktiskt är viktigast för botkyrkaborna. Jag ser med oro på Botkyrkas framtid. 

Vad har du att säga till de som påstår att bo i förorten är något negativt?

– Det är tvärtom, Botkyrka är världens bästa kommun, här finns allting, man kan uppleva en fantastisk natur, mat och fantastiska människor.

Emanuel Książkiewicz
Ålder: 36
Yrke: Politiker
Bostadsort: Tumba
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami