lördag 25 maj 2024

Hallå där, Emil Eriksson!

Läs också
Foto: Jenni Kudermann

Emil Eriksson, 22, är sångare, låtskrivare och en av årets Idoldeltagare. Han är också Skogåsbo. På lördag är han aktuell som en av artisterna på Kultopias Vinterfestival.

Du ska snart uppträda på Kultopia i Huddinge. Vad kan vi förvänta oss?

– Jag kommer spela min egen musik. Det kommer bli mycket soulballader. Antingen kompar jag mig själv på piano eller så kommer mitt band med. Det är fortfarande lite oklart.

Hur kommer det sig att du började med musik?

– Jag började sjunga när jag var runt tolv år. Michael Jackson var en favorit. Högre upp i tonåren började jag att lyssna på Ed Sheeran. Men det som upptagit mig mest är indiepop. Det är en mer konstnärlig och personligt utformad musik, mindre mainstream. Matt Corby, som är en australiensk singer-songwriter, är en favorit som inspirerat mig.

Skriver du musik varje dag?

– Nej, utan när jag känner mig inspirerad. Jag skulle tippa på att det blir en ny låt varannan vecka.

Hur har du utvecklats som låtskrivare?

– Det händer att jag ibland växer ifrån vissa av mina gamla låtar. Det blir så när man utvecklas som låtskrivare och försöker hitta sin egen stil. Idag jobbar jag mycket mer på att få till ett bra arrangemang, detaljer som övergångar och hur kompet ska låta.

Hur ska du fira jul?

– Det kommer jag nog göra tillsammans med min mamma.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami