tisdag 21 maj 2024

Hallå där, Erica Lundqvist 

Läs också
Floristen Erica Lundqvist. Foto: Privat

Floristen som år 2009 öppnade sin butik Blomstrande ting. Nu står julen för dörren och butiken gör sig redo för årets mest intensiva period.  

Varför är du florist och vad är det bästa med yrket? 

– Att få vara kreativ och jobba med färg och form i levande material. Att få skapa vackert till både glädje och sorg. Det är härligt att kunna spendera dagarna bland blommor och växter. Som dessutom varierar efter säsong. 

Varför ligger butiken just i Huddinge?  

– Jag hittade lokalen. Jag är glad att det blev just här då butiken omringas av fantastiska grannar. Både våra stamkunder och de andra småföretagarna i området.  

Ni säljer mycket annat än blommor, berätta mer om er övriga verksamhet! 

 – Förutom blommor och växter säljer vi också kläder, smycken, inredning, doftljus, nallar och choklad. På övervåningen huserar frisörerna på Salong upgrade och längst in i butiken hyr Veronicas fötter och Sskin care by Alex in sig. 

Har ni några roliga events den närmaste tiden? 

 – Vecka 48 har vi både kranskurs och glöggmingel. Är man ett gäng som vill boka en privat kurskväll och lära sig göra till exempel krans/ bukett/ julgrupper, Kan man höra av sig till oss. 

Ser du några trender inför julen 2023? 

 – I år är trenden framför allt gammaldags jul. Mycket naturmaterial och klassiskt rött och grönt. Detta är en stil vi tycker om. Men vi brukar se till att ha alla olika stilar så alla kunder kan hitta något som passar. Butiken är en riktig tomteverkstad hela december. Då är det full rulle från morgon till kväll. 

Erika Lundqvist
Ålder: 43 år    
Yrke: Ägare av Blomstrande ting
Ort: Segeltorp
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami