Tumbabon Felicia Marzano går årskurs två på restaurangprogrammet på Tumba Gymnasium. Eleverna som går programmet driver en restaurang på skolan där alla är välkomna. Dessutom får de praktisera och på så sätt se och lära av arbetslivet.
Hur kom det sig att du valde restaurangprogrammet?
– Jag hade hört så mycket bra om gymnasiet och jag har jättemånga vänner som har gått och går här.
Har du alltid varit intresserad av mat?
– Ja, när jag var liten så hade jag ett leksakskök som jag alltid lekte med. Så jag har varit intresserad av mat och matlagning länge.
Har du någon paradrätt?
– Jag älskar pasta! Vad för pasta spelar ingen roll, så länge det är pasta.
Ni får både jobba i kök och servera, vad föredrar du?
– Ja, jag gillar verkligen matlagning, men föredrar nästan att servera. Jag tror att jag kommer välja servering över matlagning när vi får välja inriktning till hösten.
Hur ser du på framtiden?
– Jag extrajobbar redan som servitris, så jag antar att det är vad jag kommer jobba med i framtiden. Extrajobbet fick jag genom praktiken på Riche.
Har du något drömjobb?
– Nej, inte riktigt. Det spelar inte så stor roll. Kanske inte McDonald’s, men annars kan jag tänka mig det mesta.
Namn: Felicia Marzano
Ålder: 18
Bor: Storvreten, Tumba
Sysselsättning: Årskurs 2 restaurangprogrammet på Tumba Gymnasium
Extrajobb: Servitris på restaurang Riche