torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Fredrik Mälberg!

Läs också
Fredrik Mälberg är tillbaka, Foto: Jef D’Joos

Fredrik Mälberg, 47, har kommit tillbaka till Huddinge IK i sin tredje sejour, nu som huvudtränare. Under sina två andra sejourer tog han Huddinge IK till allsvensk kvalserie 4 av 6 gånger.

Hur känns det att vara tillbaka i Huddinge IK igen?

– Det känns bra så klart. Huddinge IK befinner sig i en ny process, vi håller på bygga om, det är en ny styrelse, jag kom in som “nygammal” sportchef och huvudtränare i oktober. Vi försöker hitta tillbaka till gamla direktiv som vi hade när jag var här senast. Då var vi ett topplag i HockeyEttan,nu är vi bland de sämsta lagen. Detta beror på att det är en nystart i klubben med nytt folk i ledningen och på isen.

Hur kombinerar du jobbet som huvudtränare och sportchef?

– Det är lite lurigt, på ena stolen ordnar jag jobb, lägenheter och ser till att spelarna har det bra. På kvällen blir man en annan person i och med jobbet som huvudtränare. Jag brukar vara tydlig med att jag är sportchef på förmiddagen och på kvällen kliver jag in i tränarrollen. Jag och spelarna vet att de pratar med tränaren eller med sportchefen.

Vad fick dig att bli intresserad av ishockey?

– Det är min livsstil. Jag har inte gjort något annat. Jag är lyckligt lottad att få jobba med mitt största intresse och min passion i livet.

Den högsta nivån du har spelat i?

– Jag spelade i SHL en säsong för Djurgårdens IF 1998–1999.

Vad betyder Huddinge IK för dig? 

– Väldigt mycket för mig såklart, jag har vuxit upp precis vid ishallen, det är här jag har fått min utbildning, samt haft mina bästa år som tränare.

Faktaruta:
Ålder: 47
Hemort: Huddinge
Yrke: Huvudtränare och sportchef på Huddinge IK
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami