tisdag 28 maj 2024

Hallå där, Gabriella Nayis!

Läs också
Foto: Nora Lerneby
Gabriella Nayis, ägare av restaurang Leylas i Flemingsberg. Foto: Nora Lerneby

Restaurang Leylas i Flemingsberg har drivits av Gabriella Nayis med familj i 16 månader. Tillsammans med välgörenhetsorganisationen Livets Hjälp har restaurangen delat ut över 70 matlådor till behövande familjer i Huddinge. Nytt i Flempan har träffat restaurangägaren Gabriella Nayis.

 Berätta om er verksamhet!

– Vi tog över restaurangen för ett och ett halvt år sedan. I juli totalrenoverade vi inne och höll stängt i två veckor. Vi har allt möjligt att äta, grill, pizza, hamburgare, till och med husmanskost.

Vad fick er att skänka bort så mycket mat?

– Vi slängde en hel del mat. Så jag kände till slut att nej, det här går inte. Då gick jag in på Facebook, såg i flödet om Livets Hjälp och tänkte att jag skulle höra av mig. Jag visste sen tidigare att andra restauranger samarbetat med dem. 

Vad är det bästa med att driva restaurang?

– Jag tycker att det är så roligt med alla studenter. Jag träffar en hel del som brukar komma hit och äta lunch. De uppskattar våra studenterbjudanden och när de känner så känns det som man gjort någonting bra. 

Finns det något negativt i arbetet med restaurangen?

– Nej, inte än. Vi har inte upplevt att det varit så mycket klagomål och sådant så det är kul. Det är långa arbetstider och mycket att göra, men vi börjar vänja oss.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami