torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Gabriella Petkovic!

Läs också
Gabriella Petkovic
Gabriella Petkovic. Foto: Gustav Holmberg

I Tullinge centrum ligger tatueringsstudion Tullinge Ink som startades 2014 av Gabriella Petkovic och hennes mentor, Zakk Fish. 2018 tog hon över studion. Här arbetar hon idag tillsammans med fyra kollegor. 

Kan du berätta lite om Tullinge Ink? Hur länge har du varit här?

-Jag var med och öppnade Tullinge Ink, så jag har funnits här sedan start. Zakk, den tidigare ägaren, hade drömmar om att öppna eget. Så jag hakade på och blev hans lärling.

Var det något särskilt som lockade dig till att börja tatuera? 

-Jag har studerat konst sedan jag var liten, så det har ju alltid följt mig. Redan när jag var yngre ville jag ha tatueringar. Men det var faktiskt min bror som pushade mig. Han tyckte att jag skulle ge det en chans eftersom jag tyckte om det så mycket, och så blev det som det blev.  

Vad betyder tatueringar för dig som konstform? 

– Det är min vardag, det är min bensin, mitt levebröd – hela mitt liv. Det betyder väldigt mycket för mig. 

Håller du på med någon annan form av konst? 

-Ja, jag brukar göra tavlor ibland. Och jag älskar inredning, som du kanske ser. Det är ju också ett sätt att vara kreativ och en typ av konst. 

Har du några tips till nya tatuerare, eller de som vill bli det? 

-Man måste våga kasta sig ut, eftersom det är svårt att komma in i branschen. Bli inte ledsen om du får ett nej, utan fortsätt framåt. Även när man börjar rita och vill bli lärling bör man tänka i banorna att man gör en design till en kund, och att det man gjort ska vara fint på en kropp. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami