lördag 25 maj 2024

Hallå där, Gillga Gillgamesh!

Läs också

Studenter behöver få utlopp för sin kreativitet. Det menar studenten Gillga Gillgamesh. Nu har han startat teaterföreningen Exit vid Södertörns högskola.

Med sin nystartade teaterföreningen hoppas Gillgamesh att skapa en plats för kreativitet och uttryck för studenter på campus. Bild: Victoria Solvin

Vad är Exit?

– Exit! är en teaterförening som vi har planerat i 4 – 5 år. Nu har vi anslutit oss till kåren. Föreningen håller på med improvisation och modern teater, blandat med antik- och klassisk teater. Tanken är att våra deltagare ska kunna bidra med idéer och utforma verksamheten. 

Vilken bakgrund har du inom teater?  

– Jag har hållit på med konst på olika sätt sedan jag var 5 år. Bild, musik och text. Jag har spelat teater sedan jag var 9 år, gått på Granbo teaterkollo och skrivit egna pjäser. 

Varför behöver Södertörns högskola en teaterförening?

– Här  tänker folk på varandra och har en gemenskap på ett sätt jag inte uppfattar finns på  andra högskolor. Alla behöver en plats att uttrycka sin kreativitet på, oavsett vad de pluggar. Södertörn och Flemingsberg har många kulturella händelser och många nyskapande, innovativa personer samlas här på campus.

Hur har responsen varit? 

– Folk är väldigt entusiastiska. De har verkligen uppmuntrat oss och tyckt att  teaterföreningen är en bra idé. Sedan har ju folk olika mycket tid att engagera sig. 

Vilka är dina förhoppningar på Exit?

– Att inspirera människor, att folk ska utveckla sin personlighet, och att sätta upp en pjäs. Alla människor har en unik personlighet och kulturell inlevelse som i dag dränks av vardagens måsten. Livet handlar inte bara om att plugga, jobba, tjäna pengar och gå hem. Vi vill inspirera folk och få dem att inse att det finns mycket mer till livet.

FAKTA:
NAMN: Gillga Gillgamesh
ÅLDER: 28
ORT: Ängbyplan
AKTUELL MED: Teaterföreningen Exit! Läser kursen Dramatext och teater på Södertörn.
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami