torsdag 30 maj 2024

Hallå där, Gustav Amberg!

Läs också
Gustav Amberg
Gustav Amberg. Foto: Anna Hartvig

Forskaren, professorn och elgitarristen berättar om livet som rektor på Södertörn.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

– Det roligaste är verkligen att få vara med alla lärare och elever och allt som händer i skolan. Att få arbeta med så många smarta forskare och lärare och se alla studenter krylla omkring. Alla människor jag träffar helt enkelt.

Hur kommer det sig att du blev rektor på skolan? 

– Jag var länge på KTH där jag hade olika ledningsuppdrag innan jag började här 2016. Jag var bland annat skolchef och sedan vice rektor. Efter att ha varit där nästan hela livet dök Södertörn upp och det verkade väldigt kul. För det första behövde jag inte förflytta mig eftersom jag bor här i Stockholm, och för det andra så berörde det andra och nya ämnen och skiljer sig en del från KTH vilket kändes spännande. 

Du har forskat en del tidigare, bland annat inom fasutveckling. Är det något du fortfarande gör eller är det något annat du är aktuell med?

– Jag har inte jättemycket tid över om dagarna förutom att vara rektor, men jag försöker vara aktiv i min egen forskning som jag höll på med under min tid på KTH. Jag håller igång ett samarbete med mina gamla kollegor där vi ses över zoom en gång i veckan och bollar idéer med varandra. Det känns viktigt att vara aktiv med det och hålla kontakten med dem. 

Är det något du gör på fritiden som vi som studenter inte redan vet om dig?

– För att vara ärlig så spelar jag elgitarr på måndagskvällar tillsammans med några vänner och tycker det är väldigt roligt.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami