lördag 25 maj 2024

Hallå där, Henrik Sillah!

Läs också
Henrik Sillah. Foto: Diana Arisa von Strauss

Henrik Sillah arbetar som fritidsledare på dagarna och som boxningstränare för Vårby boxningsförening på kvällarna. 

Vad fick dig att starta just Vårby boxning?

— Jag jobbade på ett privat gym i Vårby centrum innan de gick i konkurs. Där såg jag ungdomar som inte hade någonting att göra, så erbjöd jag dem gratis träning. 

Hur påverkas ditt dagliga liv som boxningstränare?

— Boxningen är mycket viktig för mig, både för att hålla kroppen och sinnet aktivt. Som tränare har jag mycket ansvar och arbetar nästan heltid. 

Några råd till nybörjare inom boxning?

— Ge aldrig upp. Jag vet att det kan vara frustrerande i början, många tror att boxning är något man kan bemästra från start. Så det jag vill säga till alla nybörjare, ha tålamod.

Samarbetet med Huddinge kommun?

— Det finns utvecklingsområden att jobba på. Men det som är bra med att de ger ungdomar en möjlighet till sport och fritid.

Vad betyder Vårby boxning för dig?

— Vi blir som en liten familj, vi har riktigt god gemenskap. Jag blir som en storebror eller extra förälder för de som kanske inte har den personen hemma hos sig. Vi tar emot alla, killar och tjejer, svårigheter eller ej. Vi är mer än bara en boxningsklubb. Vi strävar efter en plats där medlemmar kan få hjälp utanför träningen. Utöver träningen hjälper vi med skolarbete, CV och karriärrådgivning för att ge en stabil grund för framtiden. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami