tisdag 28 maj 2024

Hallå där, Jane Hopper!

Läs också
Jane Hopper arbetar som cafébiträde på Prego, på Södertörns högskola. Foto: Eleonore Bäcklin Kock

Nytt i Flempan träffar idag Jane Hopper, en konstnärlig koordinator som bytte karriär och nu är cafébiträde på Prego, på Södertörns högskola. Prego erbjuder dagens soppa, hembakad fika, mackor och kaffe.  

Hur är det att jobba på campus?

– Jag tycker jättemycket om att jobba på campus. Det finns jättemånga intressanta personer. Att träffa olika människor, allt från studenter, professorer och lärare. Det är väldigt berikande. 

Finns det några utmaningar med ditt jobb?

– Den största utmaningen är att vara tillgänglig och på benen åtta timmar per dag. Det kan vara lite utmattande. Igår var det väldigt busy, det är skönt och jag älskar det. Efteråt känns det mycket i kroppen.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Det skiljer sig lite. Men vanligtvis börjar jag klockan sju på morgonen, ställer ut allt, organiserar allt för dagen. Hela dagen ha koll på att det ser fint ut, att allt är påfyllt, att alla får allt de vill ha. Om det inte finns, kan jag kolla om jag kan göra det. Vi gör allt i köket. Sen plocka in allt och gör rent inför dagen efter.

Vad jobbade du med innan?

– Jag  började jobba här i augusti för åtta månader sen. Jag jobbade som projektledare och konstnärlig koordinator på Cullbergbaletten. Efter att jag jobbade där så studerade jag och sen ville jag jobba med något mer praktiskt. Det var inte planerat att hamna här men det är en jättebra erfarenhet.  

Vad säljer ni mest av?

– Chokladbollarna säljer mest, och kaffe! 

Jane Hopper
Ålder: 54 år
Bor: Huddinge
Aktuell med: Cafébiträde på Prego

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami