torsdag 6 februari 2025

Hallå där, Jenny Frennberg!

Läs också
Jenny Frennberg tycker att följarna är det roligaste med hennes jobb. Foto: Mikael Göransson

Jenny Frennberg, 28 år, är influencern med 160 000 följare som tipsar om restauranger på Instagram-kontot Stockholmfoodgems. Men innan karriären som influencer studerade hon journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap på Södertörns högskola. 

Hur kom du på idén till ditt konto?

– Det började oskyldigt med att jag bara dokumenterade mina restaurangbesök. Jag bloggade när jag var yngre så då fotade jag och delade med mig av allt möjligt. På den vägen fortsatte det.

Betalar du för maten som du provar?

– Det här är viktigt att tydliggöra! I början betalade jag allt privat men nu jobbar jag med det här och företaget betalar. Det har hänt att restauranger vill att jag ska komma och testa deras mat gratis. Det påverkar inte mitt beslut. Jag kan aldrig bli betald för att göra en video.  

Är du bra på att laga mat själv eller blir det bara restaurangbesök?

– Jag kan absolut laga mat. Jag har funderat på om jag ska dela med mig mer av vad jag lagar men jag har varit lite rädd att mina följare inte ska vara intresserade av det. Många följer ju för att de vill ha just restaurangtips. 

Du har studerat journalistik på Södertörns högskola och gjort Nytt i Flempan. Vad skrev du om?

Jag intervjuade en rektor på en gymnasieskola i Skogås som vunnit ett pris. Det var väldigt roligt att jobba på redaktion!

Har du jobbat något som journalist efter utbildningen?
– Nej, jag insåg halvvägs igenom att jag inte ville bli en renodlad journalist. Jag blev väldigt intresserad av media, kommunikation och marknadsföring. Det går på sätt och vis lite hand i hand med journalistiken.

Namn: Jenny Frennberg
Ålder: 28
Bor: Stockholm
Aktuell med: Instagram-kontor Stockholmfoodgems
Senaste nyheterna

Nytt i Flempan har tagit paus

Nu går webbtidningen på vinterlov och är tillbaka i mars 2025.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami