söndag 26 maj 2024

Hallå där, Johanna Petersson!

Läs också
Johanna Petersson. Foto: Privat

Vilka som antagits till höstens NIU-hockey på Huddingegymnasiet har nyligen kommit ut. Biträdande rektor på Huddingegymnasiet, Johanna Petersson, förklarar hur skolan jobbar med de olika NIU-inriktningarna. 

Hur många olika idrotter och NIU klasser har ni på Huddingegymnasiet?

– Vi har två stycken idrottsinriktningar på vårt gymnasium. Vi jobbar med hockey och fotboll. På hockeysidan samarbetar vi med Huddinge Hockey och på fotbollssidan är det Hammarby IF.

Är inriktningarna för bägge könen?

– I dagsläget är hockey-inriktningen endast för killar. Med fotbollen har vi både tjejer och killar. Vi jobbar aktivt med att locka fler tjejer att söka till fotbollen, men det är inte aktuellt för hockeyn i nuläget. 

Hur går samarbetet mellan skolan och klubbarna?

– Det funkar väldigt bra med både hockeyn och fotbollen. Vi har ett bra samarbete tillsammans med tränarna i klubbarna. Vi har enskilda NIU tränare, men även tränare för respektive klubbar som vi jobbar tillsammans med. 

Vad gör ni för att eleverna ska kunna fokusera på studierna samtidigt som elitsatsningen?

– Även här har vi ett bra samarbete med tränarna som också gör det möjligt. Men som skola försöker vi att anpassa så mycket som möjligt för dessa elever. Vi erbjuder berörda elever mellanmål mellan träning och skola. Vi lägger schema för att eleverna ska hinna förflytta sig och äta. Sedan är det viktigt att alla lärare är medvetna.

Ser ni några problem med verksamheten eller samarbetet mellan klubbarna och skolan?

– Nej, egentligen ingenting. Det skulle i så fall vara att vi inte är fullt utvecklade på satsningarna när det gäller båda könen. Men det är inte heller något vi tittar på just nu. 

JOHANNA PETERSSON

Namn: Johanna Petersson
Ålder: 37 år
Ort: Tullinge
Titel: Biträdande rektor

Amal Ibrahim

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami