torsdag 30 maj 2024

Hallå där, journalisten Jennifer Kücükaslan!

Läs också
Jennifer Kücükaslan
Sportjournalisten Jennifer Kücükaslan. Foto: Klara Carlsson

Sportjournalisten och programledaren Jennifer Kücükaslan är bland annat känd från På spåret, där hon tävlade tillsammans med sin bror Johan Kücükaslan. Just nu syns hon i Viaplays Premier League studio. Men vad framtiden bjuder på vill hon inte spekulera i.

Hur skulle du beskriva din anknytning till Botkyrka?

– Jag är född där och bodde i Botkyrka tills att jag fyllde 15 år. Det är en plats som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag har fortfarande släkt och kompisar som bor kvar där.

Hur var det att tävla tillsammans med din bror i På spåret?

– Det var väldigt speciellt eftersom vi aldrig hade gjort något liknande ihop. Vi har alltid tyckt om att tävla emot varandra och nu skulle vi helt plötsligt tävla med varandra. Jag blir verkligen en vinnarskalle i tävlingar, så det var ett test. 

Just nu är du aktuell i Viaplays Premier League Studio, vilka vinner ligan i år?

– Oj, det är den svåraste frågan man kan ställa just nu. Men om någon tvingade mig att satsa pengar just nu, så skulle jag nog säga att Arsenal vinner. Det är väldigt skönt att jag vanligtvis inte är personen som behöver svara på den frågan i min yrkesroll, utan att jag i stället får ställa den till andra. 

Det har varit en hel del turbulens kring Viaplays ekonomi den senaste tiden, är det något som du har märkt av?

– Nej, inte så konkret. Det är klart att en känsla av oro har spridit sig på kontoret, det hade varit konstigt annars. Men vi på sportredaktionen fick ändå budskapet om att just sporten värderas väldigt högt, det har ändå skänkt en lugnande känsla. 

Hur ser framtidsplanerna ut? Vill du fortsätta jobba inom sport?

– Det är så svårt att veta vilka chanser som kommer dyka upp och vilken kanal som kommer ha fotbollsrättigheterna. Mediebranschen är ständigt i förändring så jag har lärt mig att inte försöka förutspå vad som kommer hända, även om det ibland känns läskigt.

Jennifer Kücükaslan
Ålder: 35 år
Bor: Södermalm
Aktuell med: Viaplays Premier League Studio.

Läs mer: Nytt i Flempans intervju med Jennifers bror Johan Kücükaslan

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami