onsdag 29 maj 2024

Hallå där, Kerstin Medin!

Läs också

Kerstin Medin har haft en lång karriär inom kultur. Innan flytten till Huddinge bodde hon i Södertälje där hon arbetade på Södertälje stadsscen. Nu vill hon se mer teater i kommunen och försöker tillsammans med en grupp starta Huddinges egen riksteaterförening.

Kerstin Medin. Foto: Tim Nutley

Vad skulle det innebära för Huddinge om det fanns en riksteaterförening?

– Om vi har en riksteaterförening skulle vi kunna erbjuda mycket fler pjäser och bredare utbud till alla i Huddinge. Något jag tycker kommunen saknar i dagsläget. 

Vad är era största hinder just nu?

–  Vi behöver hitta fler teaterintresserade som vill engagera sig. Det handlar om ideellt arbete, så vi måste hitta folk som verkligen vill. Vi behöver nå ut till folk. Jag är övertygad om att det finns både unga och gamla som är intresserade av teater och skulle vilja vara med på detta. Vi måste bara nå ut till de. 

Vilka personer söker ni?

– Vi söker personer som är teaterintresserade och som kan tänka sig att engagera sig. Det handlar om ideellt arbete, så vi måste hitta folk som verkligen vill. Vi behöver hjälp med allt från att riva biljetter till personer som vill vara med i styrelsen.

Var skulle pjäserna kunna sättas upp?

– Det beror helt och hållet på vilken produktion det är och vilka krav som finns för att sätta upp den. Vi har en liten scen i Folkets Hus som man skulle kunna använda på många sätt. Sen har vi till exempel Huddinge Gymnasium som har en stor scen i aulan. 

Finns det någon specifik pjäs du skulle vilja sätta upp?

– Oj svår fråga, det finns så många bra. Nu i början skulle jag vilja se kortare uppsättningar, då vi skulle kunna få ut de snabbare till folket i Huddinge.  

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami