måndag 20 maj 2024

Hallå där, kriminalförfattare Andreas Ek!

Läs också
Andreas Ek. Foto: Sören Vilks

Andreas Ek har många bollar i luften, han jobbar som kriminaltekniker i dagsläget och är författare vid sidan om. Hans senaste bok “Han älskar dem alla” utspelar sig i Huddinge på polisstationen i Flemingsberg, där huvudkaraktären Jannica Brandt arbetar.

Hur kom du in på skrivandet? 

– Jag satt hemma själv en kväll 2014 och hade tråkigt. Jag fick en spontan idé att jag skulle testa och skriva. Min fru fick senare läsa igenom det jag hade skrivit, hon tyckte det var bra och det gjorde mig motiverad till att skriva mer.

Var hittar du inspiration till handlingen?

– Jag hittar den lite överallt i min vardag. Erfarenheten från mitt yrkesliv som polis har varit till stor hjälp. Jag vill att det jag skriver ska kännas äkta och skildra polisens verkliga arbete i samhället. 

Brukar du göra någon speciell research inför skrivandet?

– Jag brukar göra research till mina böcker, oftast åker jag till stället där en del av boken utspelar sig. Tidigare jobbade jag på häktet i Huddinge, jag åkte tillbaka dit när jag skrev om Janica Brandt, en av mina huvudkaraktärer som jobbar på polisstationen i Flemingsberg. 

Skriver du på något just nu?

– Planen är att till vintern ge ut nästa del i serien om Jannica Brandt. Sen har jag även skrivit på ett avtal för ett nytt projekt men det är fortfarande hemligt. Det jag kan säga är att jag ser fram emot att jobba med det. 

Andreas Ek

Ålder: 43 år
Bor: Värmdö, uppväxt i Huddinge
Aktuell med: Senaste boken “Han älskar dem alla” gavs nyligen ut som pocket. Den utspelar sig i Huddinge. Huvudpersonen Jannica Brandt jobbar på polisstationen i Flemingsberg.
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami